Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

O pozemky pro výstavbu 55 domů v Českém Dubu ani napodruhé nikdo neprojevil zájem

13. 02. 2024 | 10:50

Neúspěchem skončil i druhý pokus Českého Dubu na Liberecku prodat pozemky pro výstavbu 55 domů. Do soutěže se nepřihlásil ani jeden developer. ČTK dnes o výsledku informoval starosta třítisícového Českého Dubu Jiří Miler (Nezávislí).

českyDubPOzemky
Foto z FB Český Dub

"Nepřišla ani jedna nabídka. Budeme diskutovat v zastupitelstvu, jak postupovat dále," řekl Miler.

Stavební pozemky v lokalitě Na Zhůrách na okraji města zatím radnice nabízela vcelku. V první neúspěšně soutěži za ně chtěla minimálně 138,8 milionu korun, což by pro městečko v Podještědí byl největší obchod v jeho historii. Ve druhém kole radnice minimální cenu nestanovila, ani tak ale o ně nikdo neprojevil zájem. Podmínkou pro podání nabídky bylo složení zálohy 20 milionů korun. Zájemce musel zároveň doložit, že v posledních deseti letech uskutečnil developerský projekt v bytové výstavbě v hodnotě minimálně 50 milionů korun.

Myšlenkou vybudovat vilovou čtvrť se českodubská radnice zabývá přes pět let, původně zvažovala i variantu prodávat pozemky jednotlivě. Nakonec se zastupitelé přiklonili k variantě najít jednoho developera. Z pohledu zástavby území jde pro Český Dub, který je vzdálený od Liberce, Jablonce nad Nisou i Turnova zhruba 20 kilometrů, o největší developerský projekt za poslední půlstoletí.

čtk