Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Oprava přes Záskalí se odkládá, do Hodkovic se dá pořád dojet po staré silnici - přes kopec

02. 07. 2019 | 6:02

Když se v éteru objevila zpráva, že se bude opravovat rychlostka na Prahu a musí se uzavřit sjezdy do/z Hodkovic, a zároveň i silnice vedoucí z Liberce do Hodkovic přes Záskalí, vyvstaly dotazy, jak tedy do/z Hodkovic do Liberce, když obě silnice tam vedoucí budou ve výstavbě, dojet. Na dopravní rébus přišla odpověď během pondělí.

hodkoviceNámMad
archivní foto Hodkovic: Mad

"Na základě dnešního (pondělního) rozhodnutí Rady Libereckého kraje se uzavírka na silnici III/27814 Hodkovice nad Mohelkou – Záskalí odkládá až do podzimních měsíců, tedy do doby, kdy budou dokončeny opravy na I/35. Velké poděkování si zaslouží hejtman Libereckého kraje Martin Půta, za pomoc při řešení vzniklé situace a všichni krajští radní, kteří odložení opravy dnes podpořili," napsala na facebook města, které si nedomyšlené plánování letních oprav nenechalo líbit, Markéta Khauerová,  starostka Hodkovic nad Mohelou.

Již dříve jsme informovali, že v prvním červencovém týdnu je kvůli opravám uzavřen nájezd od Jablonce na Hodkovice a sjezd do Hodkovic. Na silnici z Liberce na Turnov a Prahu se pracuje už od dubna na rekonstrukci mostu u Jeřmanic, doprava je tam svedena na polovinu vozovky. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) navíc přidalo opravu povrchu silnice, který už na některých úsecích dosluhuje. "Do 7. července bude uzavřen sjezd do Jeřmanic, Rychnova u Jablonce na silnici 65 a Hodkovic nad Mohelkou. Zároveň bude uzavřený i nájezd ze silnice 65 od Jablonce nad Nisou ve směru na Turnov a také nájezd na Turnov u Jeřmanic," uvedla na stránkách policie mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

V další etapě od 8. července až do konce prázdnin bude podle policie ve směru od Liberce na Turnov uzavřený sjezd i nájezd u Jeřmanic a také sjezd na silnici 65 směrem na Rychnov a Jablonec.