Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Oslavy Listopadu 89 ve Frýdlantě vyvrcholí koncertem kapely Fanfán Tulipán

17. 11. 2019 | 12:00

Výstava fotografií Jana Šilpocha z revoluce v roce 1989, happening v bývalé mlékárně i koncert. To vše je dnes ve Frýdlantu součástí připomínky a oslav 30. výročí sametové revoluce. V 18.00 hodin pak akci zakončí koncert kapely Fanfán Tulipán. 

frydlantCentrumDavy
ilustrační foto

Program v bývalé mlékárenské škole slibuje řadu zážitků. Listopadové události roku 1989 na Vás budou dýchat doslova na každém kroku. Milovníci fotografií si přijdou na své díky výstavě fotek Jana Šilpocha nazvané Revoluce ´89 (přečíst si o ní můžete zde). Gymnázium Frýdlant si pak pro návštěvníky připravilo výstavu Sametová revoluce tehdy a dnes, malby studentů na téma "1989" a hudební doprovod, o který se postará studentská kapela The Dolls. 

Kromě toho si návštěvníci mohou prohlédnout také výstavu Samizdat a Edice Expedice, kterou zapůjčila Knihovna Václava Havla, výstavu Revoluce Frýdlant 1989, shlédnout studentský film "Rozhovor s pamětníky" nebo si užít ještě v 16.00 hodin nevšední módní přehlídku. 

Kdo na akci přinese jakýkoli starý klíč (cinkání klíčů se stalo symbolem sametové revoluce), odnese si domů dárek, kterým je placka s logem. 

Vstup na happening, výstavy a přehlídky v budově bývalé mlékárenské škole je zdarma. 

Po skončení akce v Havlíčkově ulici je pak připraven v Café jazzové osvěžovně v Kostelní ulici ještě koncert kapely Fanfán Tulipán. Studenti na něj mají vstup zdarma, ostatní platí 89,-. Kdo se ovšem prokáže plackou získanou za klíč, bude mít slevu 30,- korun. 

www.mesto-frydlant.cz