Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ostrov života zve na jubilejní 10. Benefiční koncert na Hasičské louce v Hrádku nad Nisou

02. 07. 2021 | 15:21

Poté, co jsme v loňském roce museli kvůli pandemické situaci zrušit Benefiční koncert, ani ve snu by nás nenapadlo, že letos se situace bude opakovat. Loni nás koronavirus zastihl uprostřed příprav, letos jsme proto s obavami sledovali narůstající čísla a do příprav jsme se příliš nehrnuli. Když bylo jasné, že tradiční květnový termín opět nebudeme moci využít, začali jsme přemýšlet o náhradním datumu. Vybrali jsme 3. červenec a doufali, že situace a nastavené podmínky pro pořádání kulturních akcí už budou takové, abychom koncert mohli uspořádat.

ostrov života 208407815 4119703224777887 5407900729068303227 n
Jakub Děkan, zdroj: Facebook, Hrádek nad Nisou - Ostrov života z.s.

Konečné rozhodnutí padlo koncem května. Na to, co obvykle chystáme a domlouváme několik měsíců dopředu, jsme najednou měli jen několik týdnů. Ve složité době a složité situaci se nám podařilo zajistit pestrý program, který, jak věříme, bude bavit děti i dospělé.

Jubilejní 10. Benefiční koncert proběhne na Hasičské louce v Hrádku nad Nisou v sobotu 3. července od 14 hodin. Těšit se můžete na vystoupení dětí z hrádeckých mateřinek, své umění předvede Vem Camara Capoiera Liberec nebo Alegras – Pole Dance Jablonec nad Nisou, zpívat bude naše hrádecká hvězda Luisa Jírová, Jakub Děkan, zahrají kapely Trajekt, Big´O´Band a Lessyho Woheň. Po setmění zažehnou oheň Ohnivé čarodějky a PlaYman, pro děti bude připravený skákací hrad a spoustu radosti přinese Balónová Adélka.

Samozřejmostí bude i náš stánek s rukodělnými výrobky, který se za dobu konání koncertů stal nedílnou součástí našich akcí. I letos se nám podařilo naplnit ho s pomocí mnoha dobrovolníků, kteří pro nás šijí, pletou, pečou, malují, háčkují, … zkrátka tvoří krásné výrobky, které dělají radost. Výtěžek z prodeje putuje na sbírkové konto, stejně, jako peníze, které se vyberou u vchodu na dobrovolném vstupném.

Benefiční koncerty připravujeme pro své příznivce s maximální možnou energií. Uplynulých devět ročníků ukázalo, že to, co do přípravy vložíme, se nám mnohonásobně vrátí. Poté, co jsme loni museli koncert zrušit, jsme natěšeni dvojnásob. Věříme, že si společně opět užijeme pohodové rodinné odpoledne a večer plný muziky. Srdečně vás zveme na Hasičskou louku! Přijďte se pobavit a přispět na dobrou věc.

TZ/Věra Baumgartnerová