Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

První dvě letošní frýdlanská školní piva Hospodář a Čeledín jsou v prodeji

18. 10. 2021 | 16:01

Slavnostním naražením sudů odstartoval v pátek 15. října 2021, v Pivovaru Albrecht prodej dvou druhů školních piv, které byly uvařeny z chmele vypěstovaného na naučné zemědělské stezce Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant.

pivo frýdlant naren-kolnch-piv-2021 51590680167 o
Foto - zdroj: www.mesto-frydlant.cz

Slavnostního narážení sudů se školními pivy Hospodář 12° a Čeledín 11° se vedle majitele pivovaru Marka Vávry a ředitele SŠHL Frýdlant Ing. Miroslava Kudrny zúčastnili také starosta Frýdlantu Jiří Stodůlka a místostarosta města Ing. Dan Ramzer. Piva jsou ode dneška v prodeji čepovaná v pivovaru Albrecht, od příštího týdne budou k dostání i lahvová, mimo jiné v prodejně SŠHL Frýdlant. Třetí školní pivo, letošní novinka Kočí, bude k dostání ke konci listopadu. 

Školní piva byla uvařena z chmele odrůdy poloraný žatecký červeňák, který zástupci školy, pivovaru, města Frýdlant, Libereckého kraje a rodičů studentů SŠHL Frýdlant sklízeli 1. září 2021 (přečíst si o tom můžete zde) . 

www.mesto-frydlant.cz