Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Roman Havlík z Pivovaru Svijany oceňuje online verzi veletrhu EDUCA. Dostupná až do konce ledna 2021

08. 12. 2020 | 9:27

Čtrnáctý ročník veletrhu EDUCA MYJOB Liberec 2020 letos organizátoři kvůli pandemii koronaviru přesunuli do virtuálního prostředí. Ve čtvrtek 15. října tak spatřil světlo světa inovovaný veletrh EDUCA ONLINE. Pro „návštěvníky“ je virtuální verze dostupná až do konce ledna 2021, takže se každý může ke všem informacím opakovaně vracet.

havlíkEduca
Foto: SFM Liberec

V rámci online veletrhu EDUCA se zájemci o oblasti vzdělávání i trhu práce mohou seznámit se zapojenými školami a firmami téměř jako na běžné verzi veletrhu. A leckdy může být seznámení díky moderním technologiím mnohem intenzivnější a hlubší. Jednou z platforem je EDUCA PODCAST, který bude pravidelně vycházet až do skončení veletrhu EDUCA ONLINE.

Jedním z prvních hostů EDUCA PODCASTU byl i ředitel Pivovaru Svijany Roman Havlík. Právě Pivovar Svijany patří mezi dlouholeté a velmi oblíbené vystavovatele na veletrhu. „Educa je pro představení našeho pivovaru jako zaměstnavatele opravdu perfektní a nejednou se nám zde podařilo najít nové zaměstnance. I proto vám chci za Pivovar Svijany poděkovat, že máte chuť, sílu a elán v této ‚divnodobě‘ něco dál dělat a připravili jste veletrh EDUCA ONLINE,“ shrnul ve své epizodě podcastu Roman Havlík přínos veletrhu pro svijanský pivovar. V EDUCA PODCASTU představil také studijní možnosti, které pro zájemce o oblast pivovarnictví a sladovnictví nabízí Obchodní akademie, hotelová škola a střední odborná škola v Turnově, a také více přiblížil, co práce v pivovaru obnáší.

Na webových stránkách veletrhu i na facebookové stránce EDUCA Liberec si každý může prohlédnout medailonky všech zapojených vystavovatelů, zhlédnout záznam Studia EDUCA a EDUCA UP, které byly živě vysílány během veletržních dní 15. a 16. října, nahlédnout do jednotlivých škol i firem prostřednictvím videoreportáží.

Veletrh EDUCA ONLINE si své místo k posluchačům i návštěvníkům všech veletržních online platforem našel a setkal se s příznivou odezvou. „Důležitost a relevantnost celého projektu nám dále potvrzují pozitivní ohlasy od spolupořadatelů veletrhu, kterými jsou Liberecký kraj, Úřad práce ČR i EURES. Neméně nás těší čísla návštěvnosti a dosahu online kampaní. Naše webové stránky mají za poslední měsíc téměř 90 tisíc zobrazení stránek, na facebooku mají naše příspěvky dosah přes 25 tisíc uživatelů a PPC kampaně byly zobrazeny více než dvěma a půl milionům relevantních uživatelů internetu,“ zhodnotil úspěch veletrhu EDUCA ONLINE Lukáš Přinda, jednatel pořádající společnosti SFM Liberec.

Více o EDUCA ONLINE najdete na webových stránkách www.educaliberec.cz a na facebookové stránce EDUCA Liberec, a to až do 31. 1. 2021. Tak neváhejte a seznamte se online s možnostmi, jaké nabízí Liberecký kraj na poli vzdělávání i trhu práce.

TZ SFM/Pavlína Tomisová