Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Školáci z Hrádku dostali za bádání o vodě sady s chemikáliemi a laboratorním vybavením

23. 12. 2019 | 14:22

Upozornit děti a studenty na to, jak je pitná voda vzácná a že ne všude je samozřejmostí, je cílem projektu Severočeské vodárenské společnosti s názvem Bádání o vodě.

bádáníOvodě
Foto z www.hradek.eu

V Hrádku nad Nisou využila možnost zapojit se do projektu Základní škola v Loučné. Jedna z učeben se tak na sklonku minulého týdne proměnila v laboratoř, ve které studentky ze Střední odborné školy pro ochranu a obnovu životního prostředí – Schola Humanitas předvedly několik pokusů.

Zástupce vodárenské společnosti pak předal žákům a učitelům možná prvního letošního Ježíška. Darem škola v rámci projektu získala sady s různými chemikáliemi a laboratorním vybavením. Každá sada obsahuje dvacet pět pracovních listů s návody k pokusům.

Severočeská vodárenská společnost obdarovala v tomto roce obdobným způsobem 20 škol v Libereckém a Ústeckém kraji. S dalšími počítá v příštím roce.

www.hradek.eu