Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Svoz pytlů tříděného odpadu proběhne ve Frýdlantě koncem dubna. Úřad funguje od pondělí

20. 04. 2020 | 5:41

Město Frýdlant upozorňuje třídiče, zapojené do pytlového sběru tříděného odpadu, že svoz pytlů s tříděným odpadem proběhne na konci dubna ve dvou dnech. Konkrétně ve středu 29. 4. a i ve čtvrtek 30. 4. 2020.

Frydlanzodpadníček říjen
Foto: www.mesto-frydlant.cz

Město očekává zvýšený počet pytlů s tříděným odpadem. Občanům, kterým nebudou pytle odvezeny ve středu, je pracovníci města svezou ve čtvrtek.

Také MěÚ Frýdlant má od 20. dubna pro veřejnost otevřeno. Ale jen v úřední dny

Na osobní vyřízení svých záležitostí na Městském úřadu Frýdlant na agendy na budově B se však občané musejí objednat – nejlépe telefonicky u konkrétního úředníka, přes internet na www.mesto-frydlant.cz v dlaždici OBČAN – Rezervační systém nebo přes ústřednu na tel. 488 886 111. Přehled agend a telefonních čísel je zde.

„Předpokládáme, že na náš úřad na budově B i na radnici budou chodit klienti v rouškách a budou bez známek nakažlivé nemoci. U vstupu bude místo na desinfekci rukou,“ říká tajemnice frýdlantského městského úřadu Ing. Veronika Bubeníčková.

„S objednanými klienty máme jen dobré zkušenosti. Přicházejí připravení, se všemi potřebnými dokumenty a i úředník má prostor se na jednání nachystat. Klienti jsou pak mile překvapeni, že jsou hned a rychle vyřízeni,“ pochvaluje si tajemnice. „Současná zkušenost nám jasně říká, že opravdu spoustu věcí lze vyřídit bez osobní návštěvy na úřadě. Telefonem, emailem, poštou nebo datovou schránkou. Na osobní návštěvu se klienti budou jistě i nadále raději objednávat, protože je to oboustranně výhodné,“ dodává.

Radnice i budova B Městského úřadu Frýdlant jsou otevřené pro veřejnost pouze v pondělí a ve středu vždy od 8 do 17 hodin s polední přestávkou od 12 do 13 hodin.

Do radnice se vstupuje jen hlavním vchodem z náměstí. Z vestibulu radnice je možné v pokladně zaplatit všechny místní poplatky (popelnice, psi, …). Muzeum a Turistické informační centrum zůstává nadále stále uzavřené.

Na budovu B klienti vstupují pouze zadním vchodem přes rampu. Jednotlivě a s dodržením minimálních rozestupů dva metry. Na budově B je v přízemí zřízena recepce, kde se objednaní klienti budou hlásit. Pokladna na budově B je pouze pro klienty objednané na agendy zde sídlící.

www.mesto-frydlant.cz