Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V kempu na Kristýně u Hrádku nad Nisou se připravují na sezonu.  První hosty areál přivítá o Velikonocích

15. 03. 2024 | 16:37

V kempu na Kristýně v Hrádku nad Nisou na Liberecku vrcholí přípravy na turistickou sezonu. V oblíbeném areálu zatopeného lomu u hranic s Německem a Polskem přibyly před sezonou nové chaty, kuchyně a také třeba psí pláž. První hosty přivítá areál o Velikonocích, řekla dnes ČTK mluvčí městského úřadu Eva Malá.

koupalChrasracaTit
už aby bylo léto...

Zatím je na Velikonoce v kempu volno, lidé se většinou rozhodují na poslední chvíli podle počasí, na léto už je ale kemp z 85 procent obsazený.

"Snažíme se areál co nejvíce vylepšit a zútulnit. Mezi hlavní investice letošního roku patří výstavba nových rodinných chatek," doplnil Miroslav Souček, ředitel městské společnosti Kristýna, která má rekreační areál na starosti. V kempu už stojí tři nové chaty a další tři jsou v plánu, v areálu by jich pak mělo být k dispozici 71. Zároveň se podle Součka pracuje na rekonstrukci dalších dvou desítek chat, polovina z nich bude mít nové koupelny, kuchyňské linky a také nové podlahy, na dvou se dělá nová střecha, u dalších bude zastřešené venkovní posezení.

Velkou změnou prošlo zázemí kempu. "Kuchyň pro kempaře byla kapacitně, technicky a technologicky absolutně nevyhovující," řekl Souček. Právě v případě kuchyně podle něj návštěvníci v komentářích často upozorňovali na nutnost modernizace. Nově tak budou mít k dispozici pět varných bodů a stejný počet dřezů, digestoře a dvě vysoké lednice. Přibudou dvě mikrovlnné trouby, varné konvice a hrnce. Počítá se i s letní venkovní kuchyní se dvěma betonovými grily, samostatnou přípravnou plochou a posezením. Do Velikonoc budou hotové i moderní toalety.

"Zbavili jsme se plechových žetonů, které si návštěvníci kupovali na recepci, aby se mohli osprchovat teplou vodou. Nahradí je čipové hodinky, které se používají například v akvaparcích. Ty se dají nabít kdykoli, takže návštěvníci nebudou odkázaní na otevírací dobu recepce," dodal Souček. V plánu je podle něj také vybudovat na podzim 14 celoročních stání pro karavany s výlevkou na šedou vodu a napouštěním čisté vody. "V současné době máme v areálu dvě standardní výlevky chemických WC a nová výlevka by tak byla třetí," dodal ředitel.

Jezero o rozloze 14 hektarů s maximální hloubkou 28 metrů vzniklo zatopením lignitového lomu, ve kterém se těžilo do konce 18. století. Kromě koupání sem míří i vyznavači windsurfingu a jachtaři. Kemp nabízí ubytování v penzionu s restaurací, chatkách a nabízí místo pro 650 karavanů a stanů. Nabízí pět hlavních pláží se sprchami. "Specifickým tématem na Kristýně jsou psi. Už řadu let nesmí na pláže, po areálu se mohou pohybovat pouze na vodítku a jejich majitelé by měli zajistit, že po mazlíčcích nezůstane v areálu nepořádek," řekl Souček. Nově ale na Kristýně zřídili na jižní straně pláž i pro psy.

čtk