Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zchátralou panelárnu v Příšovicích přebudoval Logicor na logistický areál o rozloze 100.000 metrů čtverečních

04. 09. 2024 | 14:37

Zchátralou panelárnu v Příšovicích na Liberecku přebudovala developerská společnost Logicor na logistický areál. Prvním nájemcem v areálu je Plzeňský Prazdroj, prostory o rozloze 7500 metrů čtverečních bude využívat jako své regionální distribuční centrum, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí Logicoru Natalie Zbuzková. Areál o rozloze 100.000 metrů čtverečních má strategickou polohu u dálnice D10 s přímým napojením na Prahu, Mladou Boleslav, Turnov a Liberec, firma ho koupila loni na jaře.

příšovice skladuj 1920x1920-k4c4d-e9cb0-p3-prisovice-prostory-vhodne-pro-skladovani-a-vyrobu-letecky-pohled-1473854546-346fa7ff52-3663954052
Foto - zdroj: www.skladuj.cz

Bývalá panelárna na jihu obce byla založena v roce 1973, vyráběla do roku 2016, kdy její tehdejší majitel, Interma Liberec, zkrachoval. Od té doby areál několikrát změnil vlastníka. Nový majitel Logicor má sídla v Londýně a Lucemburku a na klíčových evropských trzích provozoval na konci loňského roku nemovitosti s pronajímatelnou plochou přes 20 milionů metrů čtverečních. V České republice působí developerská společnost od roku 2017 a v současnosti spravuje 115.000 metrů čtverečních komerčních prostor.

Areál v Příšovicích prošel rozsáhlou rekonstrukcí, kterou firma dokončila v červnu. Základem parku o rozloze přes 20.500 metrů čtverečních jsou dvě budovy vybavené podzemním systémem zadržování dešťové vody, disponují stanicemi pro elektromobily a jejich střechy jsou připravené na instalaci fotovoltaických panelů. Jedna z budov je uzpůsobena pro cross-dockový provoz, jehož cílem je zboží neskladovat, ale efektivně sloučit z různých směrů do aut v daném směru. Díky železniční vlečce má areál napojení i na železniční síť.

"Náš projekt v Příšovicích demonstruje, jak naše moderní, udržitelné a strategicky umisťované logistické objekty mohou efektivně podpořit podnikání našich klientů," uvedla investiční manažerka Logicoru Alžběta Pastrnková. Součástí revitalizace brownfieldu byla také rozsáhlá revitalizace navazujících pozemků s cílem podpořit místní biodiverzitu a zlepšit životní prostředí. Kromě jiného zajistil Logicor přípojky inženýrských sítí vedoucí k nedalekým písečným jezerům, kde má obec v plánu vybudovat zázemí pro rekreaci.

čtk