Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Americká kabelovka už šestnáct let představuje Liberecký kraj za oceánem 

30. 11. 2019 | 5:41

Už šestnáct let mohou americké domácnosti pravidelně sledovat na kabelové televizi pořad o České republice, a to díky kanálu Czech-American TV. Z Libereckého kraje se už v zámoří prezentovaly Frýdlant, Rokytnice, Špindlerův Mlýn, oblast Českolipska a Ještěd.

valdslav2hrad
Americké filmaře zaujal i Frýdlant. Foto: Artur Irma

„Snažíme se Liberecký kraj prezentovat samozřejmě především v bližších regionech, ze kterých k nám přijíždí nejvíce návštěvníků. Musíme však o sobě dávat vědět i ve vzdálených destinacích, nyní tím spíš, že máme velmi silné téma Křišťálového údolí,“ říká Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Jedná se o jedinečný pořad, který propaguje  české regiony a kulturní dědictví v cizině. Každý týden toto veřejné nekomerční vysílání v anglickém jazyce sleduje přes dva a půl milionu domácností v šedesáti městech a přes sto tisíc diváků pomocí internetu na celém světě.

„Pořad je u amerických diváků velmi oblíbený a sklízí skvělé ohlasy. Často bývají diváci tak nadšení, že telefonují do redakce nebo píšou emaily s doplňujícími otázkami k regionům, které se ve vysílání objevily. Většina z nich návštěvu České republiky plánuje,“ dodal John Honner, zakladatel Czech-American TV.

Cílem televizní stanice je rozšíření povědomí o České republice, jejích památkách i kultuře. Vysílání má formu videodokumentů, které vznikají za pomoci krajských úřadu. Prezentaci Libereckého kraje lze zhlédnout na https://www.catvusa.com/broadcast/liberec-region-frydlant-rokytnice-nad-jizerou-spindleruv-mlyn-ceskolipsko-jested/.

LK/Jan Mikulička