Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Česká mincovna: Evidujeme zvýšený zájem o zlato, razíme Českého lva. Syner: Na stavbách platí nadstandardní hygienická opatření

24. 03. 2020 | 12:00

V provozech, kde se ještě vyrábí, případně se jejich produkce zastavit nesmí, protože jsou pro chod státu nezbytné, je bezpečnost v dnešní náročné situaci rozhodně na prvním místě. Například Česká mincovna již před dvěma týdny od sebe oddělila zaměstnanecké kolektivy. Ve výrobě i kancelářích se dodržuje řada bezpečnostních opatření, firma se snaží vyjít zaměstnancům maximálně vstříc, aby jim ztížené podmínky co nejvíce ulehčila.

SynerSTavba
Foto: www.syner.cz

Všechny tři kamenné prodejny jsou uzavřené, zákazníkům doručují objednané zboží poštou zdarma. „Lidé u nás pracují v rouškách, ať jde o administrativu nebo výrobu. Navzájem se zaměstnanci nestýkají, pokud možno ani na jednotlivých sekcích pracovišť nebo kanceláří, obědy necháváme lidem dovážet. U těch, kde to pracovní náplň umožňuje, jsme povolili home office,“ sdělila mluvčí České mincovny Lenka Klimentová s tím, že mincovna razí oběživo pro Českou národní banku a na dalších lisech jsou pamětní mince.

Foto: ČM

„Evidujeme zvýšený zájem o investiční zlato. Razíme našeho Českého lva, abychom uspokojili další zájemce, a to nejen stabilní, ale i ty nové,“ dodává.

TZ ČM

Foto: ČM

Syner zavedl nadstandardní hygienická opatření na všech stavbách napříč republikou

Udržet firmu v chodu se ze všech sil v bezprecedentní situaci, s níž se musí porovnat veškerý český průmysl, snaží i management Syneru, jedné z největších firem v regionu. „Stavební společnost SYNER s působností po České republice se rovněž v této velice složité situaci potýká se spoustou omezení v běžné činnosti. Nadále se ale svým zaměstnancům snažíme vytvářet co nejlepší podmínky pro pokračování výroby a stavební činnosti,“ konstatoval mluvčí společnosti Ondřej Paclt.

Foto: www.syner.cz

Firma v dostatečném předstihu zavedla na staveništích a provozech nadstandardní a důsledná hygienická opatření a všichni, kdo nemohou pracovat formou home-office, mají k dispozici dostatek hygienických prostředků a nezbytných ochranných pomůcek.

uba