Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dopravu v Libereckém kraji mohou místy komplikovat mlhy i ledovka, přes den by mělo být oblačno, přechodně až polojasno

04. 12. 2019 | 7:01

Dopravu v Libereckém kraji mohou místy komplikovat ledovka a mrznoucí mlhy. V horských oblastech Jablonecka a Semilska je na silnicích nižších tříd ujetá vrstva sněhu, vyplývá z informací na dopravním webu Ředitelství silnic a dálnic.

silnice lk A92Z3870
Foto: Silnice LK

Teploty jsou ráno v kraji kolem nuly, neprší ani nesněží. Varování před možnou tvorbou ledovky a mlhami platí i pro silnice první třídy na Jablonecku a Semilsku. Opatrní by měli být motoristé také na Českolipsku, kde se kvůli mlhám může tvořit náledí. Silnice v kraji jsou jinak vlhké nebo mokré.

Přes den by mělo být podle předpovědi v kraji oblačno, přechodně až polojasno. Nejvyšší denní teploty by měly být od jednoho do čtyř stupňů Celsia, na horách mezi minus jedním a dvěma stupni.

čtk