Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Finanční dotace Libereckého kraje půjdou i do dalších oblastí. Podpory se dočkají venkovské školy i hasiči

09. 06. 2019 | 9:39

Krajští radní doporučili v rámci Dotačního fondu Libereckého kraje poskytnout peníze na podporu hasičů, ozdravných pobytů pro hendikepované občany, do Programu obnovy venkova či na podporu regionálních výrobků a tradičních řemesel.

hasiči tatra ve vodě menší
Foto: HZS LK

Částka 1.297.701,85 korun půjde z Dotačního fondu Libereckého kraje na organizování letních táborů a soustředění mladých hasičů, organizování hasičských soutěží dětí a mládeže, zkvalitnění podmínek celoroční činnosti mladých hasičů a organizování hasičských soutěží dospělých.

Kraj také podpoří preventivní a léčebné projekty v částce 775.290 korun. Do oblasti zdravotnictví půjde také 1.096.710 korun na zajištění ozdravných a rekondičních pobytů pro zdravotně či tělesně postižené občany.

Rekordní částku za celou historii trvání projektu dostane Program obnovy venkova. Zde je připraveno pro žadatele 29.615.948 korun. „Program je pro obce velice důležitý, protože peníze z něj jdou na zajištění základní infrastruktury, venkovskou zástavbu či úpravu veřejných prostranství. Obce mají často velice malý rozpočet a díky tomuto programu se zvýší kvalita života obyvatel a peníze se dostanou i do té nejmenší vesnice v kraji,“ vysvětlil hejtman Martin Půta.

Kraj také podpoří částkou 1.807.000 korun regionální produkty, tradiční řemeslnou výrobu a osvětu a zvýšení informovanosti o významu a kvalitě místních potravin, výrobků a služeb.

LK/Filip Trdla