Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Globální geopark UNESCO Český ráj bude prokazovat, že plní podmínky, které tato značka vyžaduje

17. 10. 2021 | 18:18

Ve dnech 24. až 28. října 2021 zavítají do Geoparku UNESCO Český ráj Kristin Rangnes, prezidentka sítě evropských geoparků z norského geoparku UNESCO „Gea Norvegica“ a Elena Mateo ze španělského geoparku UNESCO „Ostrovy Lanzarote a Chinijo“.

turnovKalendářík
ilustrační foto dominant Českého ráje

Obě dámy byly nominovány pařížským sekretariátem Globálních geoparků UNESCO, aby vykonaly revalidační misi v Geoparku Český ráj, který jako jediný v České republice nese značku UNESCO. Revalidace se uskutečňuje každé čtyři roky a geopark UNESCO musí prokázat, že plní podmínky, které tato značka vyžaduje.

Revalidace měla proběhnout již v loňském roce, avšak z důvodu protipandemických opatření souvisejících s covid-19 byla přesunuta na letošní rok. Záštitu nad akcí převzal hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který přivítá obě dámy osobně 25. října 2021 v Turnově.
 

Blanka Nedvědická, ředitelka Geopark Český ráj, o. p. s.