Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hladina Jizery v Jablonci nad Jizerou pozvolna klesá, druhý stupeň platí na Ploučnici

26. 12. 2023 | 10:19

AKTUALIZOVÁNO: V Libereckém kraji zůstává druhý povodňový stupeň na Ploučnici na Českolipsku. Hladina Jizery v Jablonci nad Jizerou po překročení třetího, nejvyššího stupně povodňové aktivity, se v noci dostala na druhý stupeň a dnes klesla na první stupeň. Stejné platí v případě Kamenice v Plavech na Jablonecku.

hasiči voda6 GCQWzwmWEAA6flQ
Foto: X/HZS LK

V České Lípě podle informací na webu města v noci na dnešek klesla hladina vody v Dobranovském potoce v Písečné pod druhý povodňový stupeň a nadále klesá. Radnice upozornila občany, že kvůli podmáčené půdě a popadaným stromům je uzavřena stezka na Holý vrch.

První povodňový stupeň platí v regionu ještě na Ploučnici v Mimoni a na Robečském potoce v Zahrádkách na Českolipsku. Tentýž stupeň platí také na Jizeře v Železném Brodě a na Semilsku či na Lužické Nise v Liberci. Hladiny toků pozvolna klesají.

Foto: X/HZS LK V Libereckém kraji meteorologové předpovídají na dnešek zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, na horách i možnost trvalejších srážek. Nadále upozorňují na to, že vlivem tání sněhu se budou zvedat hladiny toků místy s dosažením stupňů povodňové aktivity.

čtk