Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hlasování o Kraj mého srdce se blíží ke konci. Kam jezdíte na kole či na koni? Preferujete adrenalin nebo lázně?

22. 01. 2020 | 13:31

Už jen deset dní je možné podpořit Liberecký kraj v internetové soutěži Kraj mého srdce. Ta již po osm let mapuje oblíbenost jednotlivých krajů České republiky podle toho, jaké skýtají možnosti trávení volného času. Volit lze různá místa: kam vyrazit na kole nebo na lyžích, kam vzít děti, jaké navštívit lázně, kde si vyjet na koni, kam za adrenalinem, za památkami nebo folklórem.

SychrovRodinka
ilustrační foto Pavel Charousek

„Náš kraj je pro návštěvníky ze všech koutů země i ze zahraničí určitě zajímavým cílem. Snažíme se zviditelnit různé části kraje všemi možnými cestami. Tato soutěž je jednou z nich. Pokud nám pomohou hlasováním i místní, dostane se informace o zajímavé nabídce daleko za hranice kraje,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Hlasující udělují v každé kategorii tři hlasy svým oblíbeným regionům s tím, že za první kraj v kategorii udělují tři, za druhý dva a za třetí jeden bod. Oceňují jednotlivé kraje ve výše uvedených kategoriích podle svých vlastních zkušeností v roce 2019, nebo podle toho, kam by se chtěli vydat.

Výsledky ankety ovlivňuje náklonnost návštěvníků, vlastní propagace krajů, destinačních společností a měst nebo zážitky osobní či sdílené zkušenosti.

Pořadatelem ankety, jež se koná pod záštitou Asociace krajů České republiky, je tradičně Vydavatelství KAM po Česku ve spolupráci s veletržní správou PVA Expo Praha. Výsledky budou vyhlášeny a ceny pro vítězné kraje předány 13. února, v první den 29. ročníku mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Holiday World v Praze. 

Soutěž se nalézá na webu https://www.kampocesku.cz/anketa.


LK/Jan Mikulička