Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hospitalizaci nadále v kraji vyžaduje sedm nemocných ze 150 diagnostikovaných. Všichni jsou v liberecké nemocnici

05. 04. 2020 | 18:37

V Libereckém kraji je 150 potvrzených případů nemoci covid-19, od sobotního večera přibylo sedm. Vyplývá to z informací, které dnes večer aktualizovalo ministerstvo zdravotnictví. Hospitalizaci nadále v kraji vyžaduje sedm nemocných, všichni jsou v liberecké nemocnici.

rouškaRespirator3M
ilustrační foto

"Jeden je na ARO, šest na infekčním oddělení," řekl dnes ČTK mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář. Podle hygieniků se zatím uzdravili tři lidé, nikdo nezemřel. Podle údajů liberecké nemocnice je v kraji vyléčených dokonce pět lidí.

V republikovém měřítku mají méně případů než Liberecký kraj jen tři jiné kraje, nejlépe je na tom se 120 potvrzenými nemocnými Jihočeský kraj. Nejhůře je na tom Praha, kde bylo pozitivně testováno 1147 lidí. K 17:30 bylo v celém Česku 4543 potvrzených případů onemocnění novým koronavirem, 67 lidí zemřelo a 96 uzdravilo. Na 100.000 obyvatel je v zemi skoro 43 případů, v Libereckém kraji to je 34.

V Libereckém kraji je podle krajské hygienické stanice nejvíc potvrzených případů onemocnění covid-19 na Jablonecku a Liberecku, kde je přes 110 nemocných. Nejméně pozitivních testů mají na Českolipsku, zatím pět. Hygienici v kraji zatím nechali testovat 1824 lidí, v 74 případech nařídili karanténu. U dalších stovek lidí rozhodli o karanténě praktičtí lékaři.

čtk