Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Incidenční číslo v Libereckém kraji v mezitýdenním srovnání stouplo ze 104 na 107

19. 08. 2022 | 12:36

Počty nakažených koronavirem v Libereckém kraji nadále mírně stoupají. Za předchozích sedm dnů přibylo 473 nově potvrzených případů, o 15 více než o týden dřív. Jde o nárůst devátý týden v řadě. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví (MZ).

uprchliciRouška
ilustrační foto

Takzvané incidenční číslo, které udává počet nově potvrzených případů koronaviru v přepočtu na 100.000 obyvatel, stouplo v kraji v mezitýdenním srovnání ze 104 na 107.

Některé nemocnice v Libereckém kraji kvůli nárůstu počtu nakažených vyžadují od pacientů testy nebo nošení respirátorů, jinde to jen doporučují. Pro dvě oddělení LDN v českolipské nemocnici platí až do odvolání zákaz návštěv.

Průběh onemocnění je u většiny nakažených mírný, za poslední týden v kraji v souvislosti s koronavirem nezemřel nikdo a od začátku srpna dva lidé. Od prvního zjištěného případu v březnu 2020 v kraji ministerstvo zdravotnictví eviduje 1581 úmrtí, jež spojuje s koronavirem.

čtk