Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jak na evropské dotace? Napoví výstava instalovaná až do konce června na jablonecké radnici

23. 05. 2024 | 8:03

Co vše se dá financovat za pomoci příspěvků z Evropské unie?  Putovní výstava nabídne inspiraci projekty, které se podařilo uskutečnit v libereckém regionu po roce 2020, a umožní tak odhalit tajemství evropských fondů.

Výstava, která vznikla v rámci projektu Regionální stálá konference Libereckého kraje, má za cíl přiblížit tematiku evropských dotací veřejnosti a prezentovat úspěšné projekty z území kraje. Na deseti stojanech se tak mají zájemci možnost dozvědět například jak na dotace z Evropské unie krok za krokem, jak funguje portál ISKP21+ nebo co jsou hospodářsky a sociálně ohrožená území a kde je ve zdejším regionu najít.

„Věřím, že výstava nabídne zajímavý vhled do této tematiky jak laické veřejnosti, která zde pozná projekty ze svého okolí, tak potenciálním realizátorům nových projektových záměrů, kteří se zde mohou inspirovat nebo dozvědět další prospěšné informace,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Od 20. května si výstavu lze prohlédnout v budově Městského úřadu v Jablonci nad Nisou. K vidění tam bude až do 30. června, vstup je zdarma.

„Regionální stálá konference Libereckého kraje se snaží do území přinášet užitečné informace z oblasti dotačních možností, nově jsme začali vydávat pro obce také newsletter s názvem RSKompas, který je dostupný na webových stránkách www.rsk-lk.cz,“ doplnil Jiří Ulvr.

Kdo má zájem, aby výstava navštívila i jeho obec či město, nechť neváhá a kontaktuje Regionální stálou konferenci.

převzato z www.kraj-lbc.cz