Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kamenné, cihlové, ze dřeva i oceli. Brožura představuje rozhledny v kraji

07. 02. 2020 | 13:13

Milovníky rozhleden a dalekých výhledů potěší nová brožura, kterou vydal Liberecký kraj. Představuje totiž více než tři desítky kamenných, cihlových, dřevěných i ocelových rozhleden rozesetých napříč regionem. Skýtají ideální tipy na výlet; většina jich je navíc přístupná celoročně.

rozhSlovanka navstevnici2
Na vrcholu rozhledny Slovanka v Jizerských horách. Foto: Mad

Rozhlednám v blízkém i širším okolí, věžím radničním, pivovarským, školským i jiným se věnoval dlouhodobý projekt našeho portálu Věže severu. Jednotlivé díly jsou shromážděny ZDE.

„Brožura navazuje na naši tematickou řadu, kterou dlouhodobě vydáváme a o kterou je velký zájem,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu. „Dali jsme jí zcela nový kabát, doplnili tipy na výlet v okolí a opatřili QR kódy pro každou rozhlednu, aby je bylo jednodušší je nalézt.“

V kraji čekají na turisty rozhledny nejrůznějších konstrukcí, rozmanité architektury, různého stáří, rozličných jmen a výšek, které lákají na daleké výhledy na všechny světové strany. Čistě v kraji jich jsou tři desítky, pokud se k nim přidají ještě vyhlídkové věže a vyhlídky jako takové, nabízí se spousta výletů po celý rok. Zážitky z nich pak lze sdílet třeba na Instagramu pod hashtagem #regionliberec.

Foto z Tanvalského Špičáku Mad

S brožurou bude možné se blíže seznámit ve dnech 6. a 7. března v Jablonci nad Nisou během veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour 2020.

LK/Jan Mikulička