Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Každou sobotu a neděli jezdí přímý vlak z Liberce až na pláž k Máchovu jezeru

30. 06. 2019 | 19:00

Letní spěšné vlaky z Liberce k Máchovu jezeru jezdí letos od první prázdninové soboty (29. června) do do 1. září, a to každou sobotu, neděli a dodatečně ve svátek 5. července.

Tipy na jízdenky

Ve zvláštních vlacích Mácháč Liberec – Doksy platí:

– trilex tarif

– IDOL tarif na bezkontaktní čipové kartě Opuscard

Uznávány jsou síťové jízdenky EURO-NISA-TICKET.

Nechte se unést tajemným krajem plných romantických zákoutí, zřícenin hradů Jestřebí a Bezdězu, tajuplných roklí, bizarních skalních útvarů, které očarovaly i slavného českého básníka Karla Hynka Máchu. Podél trati z Liberce do Dosk se nachází mnoho zajímavých výletních cílů, které stojí za návštěvu, láká na svých www stránkách dopravní firma Trilex. 

Spěšný vlak Mácháč vyjíždí z Liberce v 9:43 hod. a zpět se vrací v 16:57 hod.

Na stránkách Trilexu jsou popsány i výletní cíle podél trati. To znamená, že v místech, kde se nalézají lze z vlaku vystupit, prohlédnout si je a vrátit se na kole do Liberce. Nebo popojíždět mezi nimi. Cílů je přiblíženo celkem 13:

Orloj v Kryštofově údolí,Krkavčí skály u Křížan, Státní zámek Lemberk ve Lvové,Bazilika minor sv. Vavřince a sv. Zdislavy v Jablonném v Podještědí, Stezka Hastrmanů v Brništi nebo Pekelné doly u Brništi,Boží hrob v Mimoni,Státní zámek Zákupy u Božíkova, Zřícenina hradu v Jestřebí nebo Provodínské kameny u Jestřebí,Braniborská jeskyně u Starých Splavů, Máchovo Jezero a Zřícenina hradu Bezděz.

Společnost Vogtlandbahn-GmbH je železničním dopravcem se sídlem v Neumarku v Sasku, který provozuje vlaky trilex.

lo