Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký kraj letos opět vyhlašuje soutěž o nejlepší potravinu

14. 05. 2019 | 12:15

Do 30. května mohou místní farmáři a potravináři přihlašovat své produkty do tradiční soutěže „Výrobek Libereckého kraje z odvětví potravinářství – zemědělství roku 2019“. Nejlépe hodnocené potraviny budou moci následně na svých obalech používat titul Výrobek roku a logo Libereckého kraje. Ocenění budou předána v rámci Krajských dožínek, které se letos uskuteční 7. září v obci Studenec. Kromě křišťálových pamětních plaket dostanou potravináři i finanční dary.

Regionální potravina
Ilustrační foto

Těší nás zájem regionálních výrobců o toto ocenění. V loňském roce vybírala hodnotící komise z více než 100 přihlášených výrobků. Výrobky jsou rozčleněny do 9 kategorií: masné, mléčné, pekařské a cukrářské výrobky, alkoholické i nealkoholické nápoje, ovoce a zelenina, biopotraviny a ostatní. Naším cílem je podpořit lokální zemědělské a potravinářské producenty Libereckého kraje a upozornit na kvalitní potraviny z místních zdrojů, uvedl Jiří Löffelmann, krajský radní, jehož rezort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova celou soutěž připravuje.

Do soutěže se může přihlásit fyzická osoba oprávněná k podnikání nebo právnická osoba se sídlem podnikání na území Libereckého kraje. Výrobce může přihlásit neomezený počet výrobků (i v jedné kategorii). Nelze však přihlásit výrobek, který již v minulosti ocenění získal. Neplatí se žádný registrační poplatek. Přihlášku s označením VÝROBEK ROKU 2019 je potřeba doručit mezi datem 1. až 30. května 2019. Více informací o možnosti přihlásit se do soutěže najdete na www.vyrobek-roku-lk.cz.

LK: Filip Trdla