Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Maškova zahrada v Turnově otevře venkovní koupaliště až s lepším počasím, na to čekají i další areály

27. 05. 2021 | 12:45

Venkovní koupaliště v Maškově zahradě v Turnově je na zahájení sezony připraveno, v pondělí příštího týdne, jak to umožňuje vládní nařízení, ale neotevře. Zatím nepřeje počasí. Na lepší počasí čeká i koupaliště Sluníčko v Liberci-Vratislavicích nad Nisou. Obě koupaliště patří zpravidla mezi první venkovní areály, jež se v sezoně v Libereckém kraji otevírají.

Turnov Maskovka 20 mad
Foto: Mad

Venkovní bazény mohou mít v souvislosti s rozvolňováním protiepidemických opatření otevřeno od 31. května s omezením kapacity na 50 procent. "Máme napuštěno, vyčištěno, dnes se odebírají finální vzorky kvůli hygieně, mělo by to být vše v pořádku. Jsme připraveni 31. otevřít, nicméně bude to váznout na počasí," řekl dnes ČTK manažer areálu Tomáš Špinka. S ohledem na předpověď počasí očekává, že otevřou až o týden později. "Dost fouká, já tam sedím v mikině a voda je studená. Teprve ve středu jsme spustili solární ohřev, voda bude mít nějakých 15 stupňů," dodal. Koupaliště se skluzavkami, tobogánem a plaveckými dráhami je v kraji nejmodernější, otevřené bylo v roce 2016. Na koupališti bude moci být najednou maximálně kolem 1400 lidí.

Na sezonu je připraveno i koupaliště na okraji Liberce, u kterého bude kapacita omezena řádově na stovky lidí. "Čekáme, až se udělá lepší počasí. Zatím je to bezpředmětné. Voda má nějakých 12 až 14 stupňů," uvedl pro ČTK provozovatel vratislavického koupaliště Sluníčko Petr Polda. Otevřít má podle něj smysl, když má voda alespoň 19 stupňů.

Vstupné zatím nevybírají ani na plážích Máchova jezera, které patří městu. "Na koupání to zatím není. Voda má nějakých 12 stupňů a lidé se chodí hlavně projít," uvedl správce pláží Hlavní a Klůček Aleš Zumr.

čtk