Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na finále do pražské Lucerny jede velká výprava více než sto tanečníků

25. 05. 2019 | 12:00

Taneční a pohybová škola ILMA úspěšně zahájila letošní taneční sezónu a sbírá ocenění na tanečních soutěžích doma i v zahraničí.


Taneční jaro je pro Taneční a pohybovou školu ILMU velice úspěšné a nyní se připravuje na MIA taneční festival do Prahy, kde předvede své formace poslední květnový den. Do Lucerny 31. května na finále 20. MIA Festivalu Prague 2019 tak jede velká výprava více než sto tanečníků.

Postoupili z regionálního kola MIA Festivalu, který se konal v Mladé Boleslavi. A hned další týden ji čeká již tradiční otevřené mistrovství České republiky Czech Dance Championship 2019, které se bude konat 7. – 9. června v Jablonci nad Nisou.

Všechny taneční formace už mají sbírku medailí z českých soutěží připravovaných Svazem učitelů tance - SUT, které byly v Hlinsku, Chrudimi a Litoměřicích. Dále ze seriálu Czech Dance tour 2019 – CDT, v Mladé Boleslavi a Chrudimi. Zastoupení má taneční škola ve věkových kategoriích – mini děti, děti, junioři, hlavní věková kategorie i senioři. ILMA se také zúčastnila zahraničních soutěží, kde sbírala cenné nové zkušenosti a potkala se s taneční Evropu. V březnu to bylo na Mistrovství Evropy v Moskvě a dále na otevřeném mezinárodní mistrovství Polska v tanečních disciplínách WADF, které proběhlo 28. dubna 2019 v Inowroclawi. V Polsku taneční školu reprezentovalo 32 tanečníků a tanečnic ve všech věkových kategoriích.

 Tento rok je výborně roztančený, tanečníky i trenéry čekají další soutěže, letní taneční soustředění a v závěru roku také Mistrovství světa – WADF World Dance Championship 2019. Určitě vybojuje ještě další skvělé výsledky a tituly.

 Taneční a pohybová škola ILMA se věnuje taneční přípravě v široké škále tanečních žánrů. Škola se věnuje disciplínám speciálních tanců stylu Caribbean Dance - Salsa, Bachata, Merengue, ale i Swing dance, Mambo a plesovým choreografiím. Dále vzdělává mládež i dospělé ve směru Street Dance, ale i v tanečních žánrech R&B a v neposlední řadě i Performing Arts - Show Dance. Všechny taneční žánry vyučují zkušení lektoři, kteří ve svém oboru dosáhli uznání nejen jako odborníci – mezinárodní porotci, ale též jako aktivní tanečníci, reprezentanti na mezinárodních soutěžích. Taneční škola se může pochlubit nejen tituly mistrů České Republiky, ale i mistrů Evropy a světa v dětských i dospělých kategoriích.

TZ