Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na Ještědu lyžovalo o víkendu 2300 lidí, otevřela se i menší střediska

03. 12. 2023 | 18:59

Úspěšný start nové sezony má za sebou lyžařské středisko Ještěd v Liberci. V sobotu využilo upravené sjezdovky 1000 hostů, v neděli jich bylo 1300. Otevřela se i menší střediska v Krušných horách. Běžkaři využili upravené trati v Jizerských a Krušných horách, zjistila dnes ČTK.

"Přišlo více lidí, než jsme čekali, se startem letošní sezony jsme nadmíru spokojeni," řekl ČTK ředitel skiareálu Ještěd Radek Chalupa. Za jednodenní lyžování zaplatili lidé 390 korun. Od středy budou platit takzvané flexi ceny, se kterými se vyplatí kupovat skipas v co největším předstihu. Areál teď bude dva dny zavřený, lanovky se spustí zase ve středu při večerním lyžování.

Po mnoha letech na přírodním sněhu odstartovala sezona o víkendu ve ski areálu Bouřňák na Teplicku v Krušných horách a v Telnici na Ústecku. Jezdilo se i v menším středisku Malečov nedaleko Ústí nad Labem.

Upravené bílé stopy využili běžkaři. Desítky kilometrů tras protáhli v Jizerských i Krušných horách. Předpověď Českého hydrometeorologického ústavu milovníkům zimních sportů přeje. Díky mrazivému počasí mohou provozovatelé středisek vyrábět umělý sníh. Aktuálně meteorologové varovali před mrazem v noci na pondělí, může být až minus 16 stupňů Celsia. Od pondělního odpoledne pak má opět platit výstraha před sněhovými jazyky a závějemi.

čtk