Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na kulturní aktivity rozdělí kraj téměř dva miliony korun. Dvakrát osm žádostí neuspělo

01. 05. 2022 | 5:49

Rozdělení dotačního programu nazvaného Kulturní aktivity v Libereckém kraji odsouhlasilo na svém zasedání krajské zastupitelstvo. Žadatelé obdrží celkem 1.994.860 korun.

 

„Na pořadatele kulturních akcí dopadla v minulých dvou letech velmi tvrdě nutná protipandemická opatření. Jsem ráda, že se zase vracíme zpátky ke kulturnímu životu a pořadatelé k pořádání akcí. Je to, i s ohledem na úspory ve všech sektorech, velmi těžké. Libereckému kraji se i přesto podařilo dotační programy udržet a pořadatelům takto pomoci,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V tomto programu přijal krajský úřad celkem 67 žádostí o dotaci, z čehož bylo navrženo k podpoře 51 žádostí. Z částky v programu vyhrazené, jejíž výše činila 2 miliony korun, bylo rozděleno 1.994.860 Kč.  Osm žádostí bylo navrženo nepodpořit z důvodu nedostatečného počtu bodů a vyčerpání alokace programu, osm jich bylo vyřazeno kvůli nesouladu v administrativě.

Program je určen na podporu a kulturních a uměleckých akcí a projektů se zaměřením na hudbu, divadlo, výtvarné umění, tanec, tradiční lidovou kulturu a folklor. Cílí především na akce a projekty se širším společenským přínosem regionálního a nadregionálního charakteru, na akce rozvíjející regionální kulturu a na uchování kulturních tradic.


LK/Jan Mikulička