Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na Zákupech i na Sychrově čekají na dětské návštěvníky prohlídky s princeznami

06. 07. 2020 | 12:17

Průvodkyně v kostýmu princezny čekají toto léto na dětské návštěvníky  zámku Sychrov i zámku v Zákupech. Po oba prázdninové měsíce princezny přiblíží, jak se v zámeckých komnatách a parcích žilo potomkům šlechtických rodů.

sychrovženycharousek
archivní foto Pavel Charousek

do 31. 8.: státní zámek Sychrov – Prohlídky s princeznou. Prohlídka především pro dětské návštěvníky trvá cca 25 minut a zahrnuje nejkrásnější soukromé a reprezentační prostory (schodišťová hala, soukromé apartmá kněžny, přijímací salon, knihovna, velká jídelna atd.). Tato trasa je určena pro rodiny s dětmi a je vedená princeznou, která zábavnou a nenáročnou formou seznámí děti s tím, jak se dříve princům a princeznám na zámku žilo. Během této prohlídky jsou rodiče pouze jako doprovod. Výklad neobsahuje žádné odborné informace o historii zámku a jeho majitelích.

do 30. 8.: státní zámek Zákupy – Dětské prohlídky s princeznou. Prohlídka je určena pro děti do 10 let. Jedná se o zkrácenou prohlídku vybraných interiérů I. prohlídkové trasy (Zámek za císaře Ferdinanda Dobrotivého) v doprovodu průvodkyně v kostýmu princezny, která si s dětmi v zámeckých interiérech vypráví o historii zámku či zajímavých předmětech. Prohlídky se konají po dobu celých letních prázdnin, a to ve třech stanovených časech - v 10:15, v 12:15 a v 14:15 hodin. Délka prohlídky je cca 30 minut.

npú