Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nejméně nemocných má stále Českolipsko. Přes noc v kraji počet nakažených stoupl o další tři na 146

05. 04. 2020 | 8:21

AKTUALIZOVÁNO: V Libereckém kraji, po aktualizaci údajů po dnešní půlnoci (00.30 hodin), hygienici evidují už 146 případů onemocnění COVID-19 způsobeného novým koronavirem. Oproti poslednímu údaji ze sobotního večera se jedná o nárůst o další tři  osoby. Nejméně nemocných je stále na Českolipsku, nejaktuálnější čísla po okresech nejsou známa.

coronaDopravaFBVomáčka
Foto z FB Zdravotní doprava Štěpánek. Vzkaz na obchvatu Kravař na Českolipsku.

Včera po 20. hodině bylo podle KHS LK na Liberecku 56 případů, na Jablonecku o tři méně a na Semilsku 29. Českolipsko mělo stále jen 5 nakažených. Kraj ke stejnému datu vykazuje i tři uzdravené a naštěstí  žádného zesnulého.

"Jeden je na ARO, šest na infekčním oddělení," řekl dnes ČTK mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář. Podle hygieniků se zatím uzdravili tři lidé, nikdo nezemřel. Podle údajů liberecké nemocnice je v kraji vyléčených dokonce pět lidí.

V republikovém měřítku mají méně případů než Liberecký kraj jen tři jiné kraje, nejlépe je na tom se 120 potvrzenými nemocnými Jihočeský kraj. Nejhůře je na tom Praha, kde bylo pozitivně testováno už 1147 lidí. K 08:30 bylo v celém Česku 4475 potvrzených případů onemocnění novým koronavirem, 62 lidí zemřelo a 78 uzdravilo.

V Libereckém kraji je podle krajské hygienické stanice nejvíc potvrzených případů onemocnění covid-19 na Jablonecku a Liberecku, kde je 109 nemocných. Nejméně pozitivních testů mají na Českolipsku, zatím pět. Hygienici v kraji zatím nechali testovat 1824 lidí, v 74 případech nařídili karanténu. U dalších stovek lidí rozhodli o karanténě praktičtí lékaři.

S povedeným vzkazem se na svém facebookovém profilu představila českolipská Zdravotní doprava Štěpánek, která spolupracuje s českolipskou nemocnicí. Snímek jejích vozidel za velkým nápisem Nás nedostaneš, jenž je na transparentu umístěným nad novým silničním obchvatem Kravař, sdílí na sociálních sítích slušný ohlas.

lo, čtk