Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Německo zařadilo s okamžitou platností na seznam rizikových oblastí i Liberecký kraj

24. 09. 2020 | 6:55

Podle informací Ministerstvo zahraničních věcí České republiky zařadilo Německo s okamžitou platností na seznam rizikových oblastí další kraje ČR včetně Libereckého. Odkaz na německou informační stránku: https://sachsen.dgb.de/themen_1/++co++38ecbd3c-f42d-11ea-96fe-001a4a16011a?fbclid=IwAR2WE7Exgzh3BaBgiBe-a6ZB8hdklxbtSxwGv9zxsY-7qvFXq8iSGUm4qZs

prechod hradek2
Foto: Artur Irma

Lidé, kteří přicestují do Německa, tak buď musí nastoupit do karantény a informovat o tom příslušný hygienický úřad nebo předložit negativní test, který není starší než 48 hodin. Nařízení se nevztahuje na pendlery, mezinárodní dopravu a občany, kteří se přes Německo potřebují dostat domů.

Podle vyjádření MZV se ještě s Německem jedná o tzv. malém pohraničním styku, tzn. že by výjimka mohla platit také pro obyvatele, kteří "u hranic přímo bydlí". O dalším vývoji situace vás budu informovat, podle večerní informace od ředitelství policie zatím žádné podrobné informace ani výklad nejsou k dispozici.

Martin Půta/hejtman Libereckého kraje