Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Neúspěchem v prvním kole přijímacího řízení na střední školu šance na přijetí nekončí

26. 04. 2022 | 9:42

Střední školy, které v prvním kole nenaplnily předpokládaný počet přijímaných uchazečů, vyhlašují další kola přijímacího řízení. Do nich mohou podat libovolný počet přihlášek zájemci o studium, kteří neuspěli v prvním kole přijímacího řízení.

Studentské volby 2
archivní ilustrační foto

„Střední školy nyní vyhlašují další kola přijímacích řízení, a to v případě, že ještě nenaplnily své kapacity. Veškeré informace jsou dostupné na portálu edulk.cz v sekci přijímací řízení. Školy informace na portálu postupně aktualizují, proto je třeba portál sledovat průběžně,“ uvedl Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Školy postupně zveřejňují informace, jako jsou počet volných míst v oboru, termín pro podání přihlášky či kritéria přijímacího řízení. Souhrnný přehled je k dispozici na edulk.cz ZDE.

LK/Filip Trdla