Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Oproti ostatním regionům má Liberecký kraj podstatně více lidí v karanténě

21. 03. 2020 | 12:21

Liberecký kraj na svém FB: Stále častěji se ptáte, jestli malý počet nakažených v Libereckém kraji není způsoben významně nižším testováním. Podívejte se však na statistiky testování občanů Libereckého kraje na koronavirus a čísla související s karanténou:

coronavirus-4947210 960 720
ilustrační foto

Liberecký kraj je oproti dalším republikovým údajům na 62,6 % testovaných osob v populaci. Oproti ostatním krajům má náš region také podstatně více lidí v karanténě. Navíc v ní tyto osoby zůstaly hned po návratu z prázdnin.

Nejsou však v karanténě na základě pozitivního testu ani kontaktu s nakaženým, ale na základě automatické karantény pro všechny, kteří se vraceli po 6. březnu 2020 z Itálie a o týden později pak z ostatních rizikových zemí. Velké množství rozumných lidí již v této době také správně zvážilo nevyjet do rizikových oblastí. Liberecký kraj jim za to děkuje. :-).

Počet lidí v karanténě podle okresů k 18. 3. 2020:
Liberec: 506
Jablonec nad Nisou: 272
Česká Lípa: 210
Semily: 183
Celkem: 1171

V současné době je v Libereckém kraji 9 nakažených lidí COVIDEM-19. To je v poměru k počtu obyvatel 26 % z republikového stavu.

FB LK