Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pačinkovy skleněné plastiky kraj uděloval jako výraz poděkování za nezištnou pomoc během jarní fáze koronakrize

21. 09. 2020 | 14:06

Představitelé Libereckého kraje v pátek poděkovali institucím a osobám, které během jarní koronakrize pomáhaly ostatním. V libereckém Divadle F. X. Šaldy jim hejtman Martin Půta (SLK) předal skleněnou plastiku znázorňující pomoc od výtvarníka Jiřího Pačinka. Kraj to uvedl na svém oficiálním FB profilu a přidal výčet oceněných:

pačinekCena
Pačinkova Cena za pomoc

1) doc. RNDr. Miroslav Brzezina, CSc., rektor Technické univerzity v Liberci

Technická univerzita v Liberci

Ocenění převzal za přístup a práci celé univerzity, např. práci týmu katedry textilních a jednoúčelových strojů fakulty strojní, který během koronakrize sestavil a vyladil zařízení produkující nanovrstvu pro roušky.

2) Ing. Jana Kočí, ředitelka školy, Střední průmyslová škola textilní, Liberec

Střední průmyslová škola textilní v Liberci

Žáci i pedagogové se na jaře pustili do šití textilních roušek. Stejně tak tomu bylo i v liberecké Střední průmyslové škole textilní, kde jich ušili více než 18.000 kusů. Také uspořádali živé vysílání ze souboje o to, kdo nejrychleji ušije roušku.

3) Ondřej Kout, vedoucí personálního oddělení, Drylock Technologies s.r.o.

Drylock CZ

Společnost Drylock, která běžně vyrábí např. pleny, přestavěla jeden stroj na jinou výrobu, na výrobu vložných filtrů s kvalitou úrovně FFP2. Denně jich v Hrádku nad Nisou vyráběli 100 000 kusů.

4) Jan Maxa, marketing IDOL, KORID LK Koordinátor veřejné dopravy Libereckého kraje, spol. s r. o.

IDOL

Jednoduchou, ale jasnou a výstižnou grafiku obličeje s rouškou můžete vidět v celé republice… ale víte, komu za to poděkovat? Zaměstnanci krajského KORIDu.

5) Kateřina Nečásková, sekretáriál člena Rady LK

Naše rychlá spojka, která zajišťovala s kolegy počítání, balení a distribuci nanofiltrů. Kancelář vyměnila za multimediální sál a o rozdělování nanofiltrů se jí i zdálo. Nicméně vytrvala a proto jsme jí i v pátek mohli poděkovat.

6) Nadace SYNER

Nadace SYNER pomohla a rozdělila přes 100 000 roušek. Mezi příjemce pomoci patřily i Krajská nemocnice Liberec, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, Hospic sv. Zdislavy a také Krajskému úřadu, který je rozvezl do domovů pro seniory a do dětských domovů.

7) Vladimír Verner, DENSO MANUFACTURING CZECH s.r.o., Senior Manažer výroby

DENSO Manufacturing Czech

Liberecký kraj založil transparentní účet Liberecký kraj sobě! Sbírka COVID 19. Mezi ty, kdož přispěli větší finanční částkou, patří firma z liberecké průmyslové zóny, kterou všichni známe jako DENSO. Děkujeme jim za finance v hodnotě 50.000 Kč.

Děkujeme vám všem za pomoc, vzkazuje Liberecký kraj.

Zdroj: FB LIberecký kraj