Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie na horách kontrolovala vládní opatření. Při více než 800 kontrolách odhalila deset přestupků

07. 02. 2021 | 12:28

Policie kontrolovala na horách v Libereckém kraji dodržování vládních opatření proti šíření koronaviru. Při více než 800 kontrolách za pátek a sobotu odhalila deset přestupků, spočívaly v porušení nařízení ministerstva zdravotnictví. Dále policisté zaznamenali bezmála 30 porušení krizových opatření. V tiskové zprávě to dnes uvedl regionální mluvčí policie Vojtěch Robovský.

pčrHory
Foto: PČR

Jen za pátek a sobotu jsme provedli více jak osm stovek kontrol k dodržování mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví a krizových opatření vlády. Odhalili jsme při tom více jak deístku přestupců, kteří porušili nařízení Ministerstva zdravotnictví a bezmála tři desítky porušení krizových opatření. Sedm, resp. dvacet čtyři přestupků jsme vyřešili příkazem na místě. 

PČR

V pátek podle mluvčího policie spolu se strážci Krkonošského národního parku kontrolovala oblast Rokytnice nad Jizerou na Semilsku. Kontrola byla zaměřena na dodržování zákazů a omezení ve vztahu k majitelům sněžných skútrů a jejich pohybu v zakázaných zónách. "V oblasti Rokytnice nad Jizerou se policistům a strážcům parku podařilo zjistit jedno porušení platných norem. Případ policisté na místě zdokumentovali a oznámili správnímu orgánu k projednání, tedy Správě Krkonošského národního parku," uvedl mluvčí.

V souvislosti se zhoršujícími se klimatickými podmínkami policie také varuje řidiče před cestami do horských oblastí. "Dbejte prosím zvýšené opatrnosti, místy se na komunikacích tvoří sněhové jazyky. Raději proto sundejte nohu z plynu, buďte obezřetní a plně se věnujte řízení," řekl Robovský. Dodal, že jsou v tuto chvíli kapacity parkovišť dostačující, kolony se netvoří.

čtk