Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie obvinila z pletich dvě firmy skupiny BusLine, jde o provozovatele městské dopravy v Jablonci a České Lípě

05. 10. 2020 | 8:56

Z pletich při zakázkách na zajištění veřejné dopravy v Libereckém kraji obvinila policie další dvě firmy ze skupiny BusLine. Podle informací serveru zdopravy.cz jde o provozovatele městské dopravy BusLine MHD Jablonecko a BusLine MAD Česká Lípa. Obvinění souvisí s kauzou zakázek z roku 2017, kde už policie zahájila trestní řízení s firmami Witbystar (dříve BusLine a.s.) a ČSAD Liberec.

autobus busline13www,autobusczOrez
Ilustrační foto

"Jde o čin BusLine a.s., který samozřejmě skupina BusLine popírá a který pro jistotu policejní orgán rozšířil na všechny možné společnosti," řekla serveru mluvčí BusLine holding Nikola Bradíková. BusLine dnes působí pod názvem Witbystar, oficiálně s BusLine holding již nemá nic společného.

Firmy BusLine MHD Jablonecko a BusLine MAD Česká Lípa ale majetkově spadají pod BusLine holding. V Jablonci se firma dostala k provozu MHD bez soutěže, smlouva končí v lednu příštího roku a město stále neví, kdo bude novým provozovatelem MHD. V České Lípě získala firma zakázku díky smlouvě uzavřené před dvěma lety bývalým vedením v den konání komunálních voleb.

čtk