Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie odhalila nelegální výrobnu cigaret, zabránila tím škodě na spotřební dani za 23,670 milionů

17. 06. 2019 | 12:25

Policisté odhalili v Libereckém kraj nelegální výrobnu cigaret, zabránili tím škodě na spotřební dani za 23,670 milionu korun. Zadrželi i čtyřiačtyřicetiletého cizince, kterého obvinili ze zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Hrozí mu až deset let vězní. Na webu policie o tom informoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. Na základě rozhodnutí Okresního soudu v České Lípě je muž stíhaný vazebně.

Podle dosavadního zjištění kriminalistů ústecké expozitury NCOZ obviněný muž organizoval přípravu výroby cigaret. "Za tímto účelem měl nechat dovézt do ČR strojní zařízení a několik tun surového tabáku. Současně mělo dojít i k sestavení výrobní linky na cigarety v průmyslové hale v Libereckém kraji, která byla speciálně upravena právě pro skrytou výrobu cigaret," uvedl Ibehej.

Kriminalisté NCOZ provedli dvě domovní prohlídky a šest prohlídek jiných prostor a pozemků. Detektivové při těchto úkonech spolupracovali s celníky a hasiči. Zajistili devět tun sušené hmoty - surového tabáku, několik strojů a dalších technických komponentů, bez kterých se výroba cigaret neobejde.

čtk