Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Preciosa Lighting představila koncept Raw Crystal: Každý komponent je originál vyrobený v srdci Křišťálového údolí

22. 11. 2023 | 8:02

Preciosa Lighting, lídr v oblasti dekorativního osvětlení, představuje nejnovější koncept z portfolia Signature Designs. Raw Crystal od Michaela Vasku a Andrease Kluga spojuje krásu surového křišťálu s jemností, elegancí a tajemnem vesmíru. Nový koncept je tvořen organickými komponenty, které jsou chráněny ochrannou známkou a jejichž výrobu má Preciosa patentovánu.

raw3tit
Foto: Preciosa Lighting

Raw Crystal přináší inspirativní řešení pro designéry nebo architekty, kteří hledají způsob, jak zefektivnit proces navrhování svítidel pro své projekty.

Raw Crystal čerpá designovou inspiraci ze vzdálených odlesků kosmu a zhmotňuje zastavení času v prostoru. Koncept osvětlení Raw Crystal navrhli kreativní ředitelé Andreas Klug a Michael Vasku ve spolupráci s interními designéry Preciosa Lighting Petrem Kořínkem a Kristýnou Schlenkerovou.

Foto: Preciosa Lighting

Co kus, to křišťálový originál

Centrálním prvkem je unikátní komponent Preciosa Raw Crystal®, jehož vzhled připomíná surový kus přírodního křišťálu. Každý komponent je originál, precizně vyrobený v srdci Křišťálového údolí. Nový koncept osvětlení přináší do každého interiéru důmyslnou hru stínů a duhových odlesků.

„Při navrhování konceptu Raw Crystal jsme vycházeli z fascinujících fenoménů přítomných ve vesmíru,“ uvedl Michael Vasku, kreativní ředitel společnosti Preciosa Lighting. „Surová podoba jemného českého křišťálu přináší nečekaně autentický vzhled, který připomíná vesmírné odlesky a hvězdnou záři.“

Nový koncept Raw Crystal nabídne architektům a designérům čtyři velikosti křišťálových komponentů v různých barvách, které lze seskupit variabilně podle potřeb daného prostoru. Koncept je díky své variabilitě vhodný jak pro intimní, tak impozantní veřejné prostory.

„Preciosa Signature Designs jsou ideálním řešením pro designéry nebo architekty, kteří hledají způsob, jak implementovat sofistikované osvětlení do různorodých prostorů,“ řekl Andres Klug, druhý z dua kreativních ředitelů společnosti Preciosa Lighting. „Naše designové koncepty jim nabízí nespočet možností přizpůsobení. Raw Crystal přináší do portfolia značky zcela jinou estetiku a originální vzhled.“

Světelné scény pro dosažení unikátní atmosféry

Aby se instalace staly zážitkem plným emocí, mohou si designéři vybrat i formu nasvícení. K dispozici jsou různé varianty nasvícení křišťálových komponentů – vnější a vnitřní nebo s možností dynamických scén. Preciosa Lighting vyvinula světelný difuzér, který dokáže za pomoci LED technologie vyplnit každý komponent světlem. Díky tomu lze zvýraznit přirozený lesk křišťálu. „Raw Crystal vyvolává emoce svým hřejivým světlem, organickým vzhledem a neodolatelnou silou," říká Andres Klug, kreativní ředitel Preciosa Lighting. „Tento designový koncept dodává prostoru novou jiskřivou dimenzi a vzbuzuje dojem harmonie a elegance.“

Foto: Preciosa Lighting

Raw Crystal v kostce:

Variabilní designový koncept osvětlení s možností “kustomizace“

Tvořený ručně vyrobenými patentovanými křišťálovými komponenty Preciosa Raw Crystal®

Využití pro malé rezidenční i velké veřejné prostory

Dostupné v různých barvách, kompozicích a variantách nasvícení

Inspirace tajemným vesmírem a levitujícími kosmickými tělesy / objekty

Vytvořeno týmem designérů Preciosa Lighting: Vasku & Klug, Petr Kořínek a Kristýna Schlenkerová

Preciosa Signature Designs

Co dělá koncepty Signature Designs tak zajímavými a variabilními? Jsou to neomezené možnosti designu, včetně různých rozměrů, kompozic, barevných materiálů a povrchových úprav, různé konstrukční principy a způsoby nasvícení. Signature Designs jsou sofistikovaným řešením. Jde o inteligentní přizpůsobitelné světelné instalace, které do daného interiéru přináší kreativní řešení na míru. Součástí portfolia Preciosa Signature Designs jsou kromě novinky Raw Crystal také Crystal Grid, Crystal Spin, Diamond Cloud, Pearl Drop, Pearl Wave, Pearl Curtain, Breath of Light a Inspiral.

O společnosti Preciosa Lighting

Preciosa Lighting, severočeská společnost realizuje originální světelné instalace, které dodávají zář a lesk komerčním projektům i soukromým rezidencím po celém světě, od severní Ameriky, přes Blízký východ až po Asii. Rozvíjí a udržuje cenné dědictví zpracování českého křišťálu a díky inovativním technologiím nabízí designová svítidla pro 21. století. Úspěch společnosti i celá její aktivita je založena na téměř třísetleté tradici a jedinečnosti křehkého umění sklářských mistrů v Křišťálovém údolí.

TZ Preciosa Lighting/Jan Huk