Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rally Bohemia omezí o víkendu dopravu v Libereckém kraji, cyklovýlety je třeba dobře naplánovat

12. 07. 2019 | 7:00

Dopravu v Libereckém kraji o víkendu ovlivní 46. ročník Rally Bohemia. Omezení budou mít i vliv na provoz některých silnic prvních tříd na Jablonecku. Na webu policie o tom informoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

bohemka3detail
ilustrační foto

"Mezi dopravně nejexponovanější místa můžeme zařadit úseky silnice první třídy číslo 10 u obce Loužnice ve směru na Malou Skálu až k hranicím okresu Jablonec nad Nisou," uvedl Robovský. Další jsou podle něj úseky silnic v Železném Brodu a v jeho okolí. "Či komunikace první třídy číslo 65 v úseku odbočky na Rychnov u Jablonce nad Nisou ve směru od silnice první třídy číslo 35," dodal Robovský.

Uzavřené pro dopravu budou podle něj úseky, na kterých se konají rychlostní zkoušky závodu zařazeného do Mistrovství ČR v rally. Dopravně riziková místa budou pod zvýšeným dohledem dopravních policistů. "Policisté budou mimo jiné dohlížet na řízení provozu a zajišťovat průjezdnost komunikací a dohlížet na dodržování uzavírek a dopravních omezení," řekl policejní mluvčí.

čtk