Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Respiračních nemocí v Libereckém kraji je asi o 10 procent méně než před týdnem

29. 10. 2021 | 18:28

Výskyt akutních respiračních onemocnění v Libereckém kraji klesl za poslední týden asi o deset procent a je na pomezí epidemického prahu. Na 100.000 obyvatel je zhruba 1600 lidí s akutním respiračním onemocněním. ČTK o tom dnes informovala krajská mluvčí hygieniků Zuzana Balašová. Za hranici epidemie hygienici považují 1600 až 1800 nemocných na 100.000 obyvatel.

chřipkaHolka
ilustrační foto

Údaje za tento týden ale nejsou zcela vypovídající o vývoji respiračních onemocnění v kraji s ohledem na podzimní prázdniny. "Některé údaje nejsou úplné. Podstatné ale je, že nebyla zachycena chřipka," dodala Balašová.

I s ohledem na vysoký počet respiračních onemocnění platí od tohoto týdne zákaz návštěv pro lůžková oddělení nemocnic. Jejich vedení o tom rozhodlo na základě doporučení hygieniků.

čtk