Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

S koronavirem vzrostl v kraji zájem o rekreační byty v rezidenčních komplexech

30. 03. 2021 | 5:43

S koronavirem vzrostl v Libereckém kraji zájem o rekreační byty. Například developerská společnost Creson, která staví rezidenční komplex s hotelovými službami Aldrov Apartments & Resort ve Vítkovicích v Krkonoších na Semilsku, už prodala polovinu bytů druhé etapy, které ještě ani nezačala stavět.

V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí společnosti Marcela Kukaňová. Velký zájem o byty ale registruje například i developerská firma Dolcevita Ještědská Apartments, která staví rekreační byty pod Ještědem v Liberci. Volných je posledních pět z více než 30 bytů.

"Co se týče prodejů apartmánů v Krkonoších, pozorujeme v uplynulých měsících obrovský nárůst poptávky. Resort představuje unikátní spojení vlastního rekreačního bydlení s příležitostí k investici. Navíc lidi láká fakt, že apartmán v horském středisku lze využít celoročně," doplnil ředitel společnosti Crescon Jan Jerie. V době, kdy je byt prázdný, je možné ho pronajmout, o zajištění pronájmu i samotnou správu bytu se postará hotelový operátor. "Že jde o zajímavý investiční produkt, dokládá zájem větších investorů – takto byla prodána například celá jedna budova druhé etapy," dodal.

Majitelé rekreačních bytů měli v době koronavirové pandemie výhodu, zatímco hotely a penziony musely po velkou část loňského roku zůstat zavřené a ani letos zatím až na výjimky hosty přivítat nemohly, rekreační byty se pronajímaly a majitelům vydělávaly peníze. Trávit dovolenou ve vlastním bytě na horách navíc vlastníkům většinou nikdo nebránil. Výjimkou byly jen velké uzávěry, které omezily cestování, nebo tak jako v posledních týdnech zakázaly pohyb mimo katastr obce či okres.

Ze 64 apartmánů první etapy ve Vítkovicích je téměř 80 procent prodáno. Developer nyní zahájil prodej druhé etapy, která nabídne 75 apartmánů, téměř polovina našla svého majitele už v předprodeji. Výstavba přitom začne teprve teď na jaře. První etapa by měla být hotova koncem letošního roku, noví vlastníci by měli byty převzít počátkem příštího roku. Ceny bytů se pohybují od 5,5 milionu za byt 1+kk, za třípokojový byt zaplatí zájemce i více než 11 milionů korun. Ve Vítkovicích staví developer 12 budov se 139 rekreačními byty. Horské chaty s apartmány doplní dvě budovy, kde bude kromě recepce a asistenčních služeb také restaurace s pekárnou, vinný bar, bazén a wellness i multifunkční místnost vhodná k pořádání konferencí nebo pro dětský koutek s animačními programy.

Velký zájem je také o rekreační byty v Liberci, především díky rychlému spojení na Prahu. Přímo v sousedství spodní stanice lanové dráhy na Skalku nabídne více než tři desítky rekreačních bytů projekt Dolcevita Ještědská. Ceny se pohybují od bezmála tří milionů za 1+kk po devět milionů za byt 3+1, většina už je rezervovaná. Nové rekreační byty se staví také v Benecku, Rokytnici nad Jizerou, Harrachově nebo Jablonci nad Jizerou, i tady už většina bytů má své majitele.

čtk