Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

S láskou Karel. Propagátor gastronomie Lukáš Hejlík navštívil tavernu pod Bezdězem

17. 11. 2024 | 18:25

Ve svém novém pořadu Příběhy z gastra pokračuje herec a propagátor gastronomie Lukáš Hejlík, známý svým projektem Gastromapa. Ve čtvrtém díle pořadu, jenž si klade za cíl představit divákům autentické gastronomické zážitky z různých koutů České republiky a inspirovat je k návštěvě méně známých, avšak kvalitních podniků, se zaměřil na Liberecký kraj. Navštívil tavernu S láskou Karel.

hamburger4
Ilustrační foto

„V našem kraji najdeme řadu restaurací, kde nabízejí výbornou kuchyni. Ať už českou klasiku nebo kuchyni jiných zemí. Někdy najdete takové restaurace na nečekaných místech. A je zajímavé je objevovat,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu a cestovní ruch Libereckého kraje.

Taverna S láskou Karel, která se nalézá pod hradem Bezděz, je známá svou domácí kuchyní a jedinečnou atmosférou. Lukáš Hejlík v pořadu vyzdvihuje nejen kvalitu pokrmů, ale i přístup personálu a celkový zážitek z návštěvy. Během své návštěvy ochutnal několik specialit, které jsou pro tavernu typické, a podělil se o své dojmy s diváky.

Pořad Příběhy z gastra je dostupný na platformě YouTube, kde si diváci mohou prohlédnout nejen tento díl, ale i předchozí epizody. Odkaz na čtvrtý díl z Libereckého kraje je k nalezení na odkazu https://youtu.be/Nrodqy8hCR8?si=OKbHL9GZbBh2kg7S.

Kromě toho je pořad sdílen také na Facebookové stránce Regionu Liberec nebo na Instagramu.

Lukáš Hejlík, foto: LKVideo vzniklo ve spolupráci s oddělením cestovního ruchu Libereckého kraje. Diváci se mohou zároveň těšit na další díl, který bude zaměřen na Český ráj.

LK/Jan Mikulička