Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Severočeské muzeum v Liberci nově rozšířilo reprezentativní rodinu krajských výzkumných organizací

06. 05. 2019 | 14:04

Mezi více než dvě stovky výzkumných organizací se nově připojilo Severočeské muzeum v Liberci. V regionu se tak zařadilo po bok jabloneckého Muzea skla a bižuterie, Technické univerzity v Liberci nebo Krajské nemocnice Liberec. O zařazení muzea, které je příspěvkovou organizací Libereckého kraje, rozhodlo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Stalo se tak poté, co posoudilo všechny potřebné podklady shromážděné pro vydání rozhodnutí: krom samotné žádosti to byly i informace získané z veřejně dostupných zdrojů – informační systém výzkumu, vývoje a inovací i webové stránky muzea.

Co vlastně výzkumná organizace je? Jde o takovou instituci, která má možnost provádět nezávisle základní a průmyslový výzkum a veřejně šířit výsledky této činnosti.

„Vnímám to jako další důležitý krok k proměně muzea v moderní paměťovou instituci. Pracovníci muzea jsou vysoce kvalifikovaní lidé a v rámci výzkumné organizace mohou tuto odbornou způsobilost plně využít. Také to znamená, že se muzeu otevírají další možnosti získání peněz,“ uvedla radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Květa Vinklátová.

Archivní foto: MadBudoucnost Severočeského muzea je podle jeho ředitele Jiřího Křížka ve vícezdrojovém financování.

„Statut výzkumné organizace umožní zaměstnancům zapojení do státních grantů a rozšíření spolupráce s ostatními výzkumnými organizacemi. Díky statutu jsme hned mohli zažádat ministerstvo kultury o projekt s Univerzitou Pardubice na dokumentaci historických knižních vazeb,“ řekl Jiří Křížek, ředitel Severočeského muzea v Liberci.

Archivní foto: MadStalo se tak poté, co posoudilo všechny potřebné podklady shromážděné pro vydání rozhodnutí: krom samotné žádosti to byly i informace získané z veřejně dostupných zdrojů – informační systém výzkumu, vývoje a inovací i webové stránky muzea.

Co vlastně výzkumná organizace je? Jde o takovou instituci, která má možnost provádět nezávisle základní a průmyslový výzkum a veřejně šířit výsledky této činnosti.

 

Načítám...
Napiš komentář