Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Silničáři v Libereckém kraji varují před ledovkou

27. 01. 2020 | 8:47

Na silnicích v Libereckém kraji je dnes místy ledovka nebo mohou být vozovky namrzlé, teploty jsou kolem nuly. Na silnicích nižších tříd v horských oblastech je zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem, vyplývá z informací od silničářů.

silnice lk A92Z3870
Foto: Silnice LK

Před lokálním výskytem ledovky varují silničáři hlavně na Semilsku a Jablonecku. Policie upozorňuje na svém webu, že náledí je také na dvoukilometrovém úseku mezi Novým Městem pod Smrkem a Horní Řasnicí na Liberecku.

Před tvorbou slabé ledovky v Libereckém kraji varují na svém webu i meteorologové. Podle předpovědi by přes den mělo být převážně zataženo nízkou oblačnosti, vyskytovat se budou i mlhy, které mohou namrzat. Odpoledne a večer by mělo místy pršet, v polohách nad 800 metrů budou srážky smíšené nebo sněhové. Nejvyšší denní teploty budou mezi třemi až šesti stupni Celsia, na horách mezi minus jedním a dvěma stupni nad nulou.

čtk