Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Silnici z Turnova na hranici kraje otvírali starostové za asistence Tatra veteran car clubu Semily

05. 09. 2021 | 12:08

Po nové silnici z Turnova na hranice Libereckého kraje už nějaký čas jezdíme. Teprve v první zářijovou sobotu byla slavnostně otevřena. A to hned na několika místech - u turnovského viaduktu, v Přepeřích, Příšovicích, Svijanech a u ohrazenického Pyrámu, informuje facebookový profil Libereckého kraje.

hranicekraje1
Foto: FB Liberecký kraj

Symbolické projetí celé trasy zajistili nejen starostové, ale v historických vozech také členové Tatra veteran car club Semily. Silnice stála téměř 191 milionů korun. Kromě našeho podílu 45 milionů zaplatily rekonstrukci také zmiňovaná města a obce. Největší díl peněz pokryly evropské dotace.

Foto: FB Liberecký kraj

Silnice II/610 a III/2797 mají nejen nový povrch, ale také chodníky, odvodnění, nástupiště, veřejné osvětlení a kruhové objezdy.

FB Liberecký kraj

Foto: FB Liberecký kraj