Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Teploty klesly dnes ráno k minus devíti stupňům Celsia, silničáři doporučují opatrnost hlavně v horách

29. 01. 2023 | 8:42

Na severu Čech mrzne, teploty na některých místech klesly dnes ráno k minus devíti stupňům Celsia, silničáři doporučují opatrnost hlavně v horských oblastech. Hlavní tahy jsou většinou holé a vymrzlé a bez problémů sjízdné, na silnicích nižších tříd hlavně v horských oblastech leží ale zledovatělá vrstva ujetého sněhu a motoristé by tam měli být obezřetní.

silnice zima řsd FhmZYVdXwAA2fGs
Foto: Twitter ŘSD

V Libereckém kraji zatím zůstávají pro těžká nákladní auta nad šest tun uzavřené dvě silnice na Liberecku. Neprůjezdná je pro kamiony silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo z Mníšku na Raspenavu a Hejnice. Řidiči musí využít silnici 13 přes Frýdlant. V pátek silničáři kvůli problémům se sjízdností uzavřeli pro kamiony také silnici třetí třídy z Rynoltic do Hrádku nad Nisou. "Do Hrádku musí řidiči kamionů po hlavní silnici 13 a 35 přes Bílý Kostel," kde se solí, řekl ČTK Ondřej Svoboda ze společnosti Silnice LK, která má silnice v Libereckém kraji na starosti. Obě komunikace leží v chráněné oblasti, a silničáři tam tak nemohou použít sůl.

Teploty na severu Čech se dnes ráno pohybují od minus jednoho do minus devíti stupňů, chladněji je v Libereckém kraji hlavně v oblasti Krkonoš a Jizerských hor. Většinou je oblačno až zataženo nízkou oblačností a na většině míst to podle meteorologů vydrží celý den. Teploty přes den vystoupají maximálně těsně nad nulu, na horách bude mrznout po celý den.

čtk