Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V horských oblastech napadlo do rána až pět centimetrů sněhu, silničáři doporučují opatrnost

22. 02. 2022 | 7:40

V horských oblastech Libereckého kraje napadlo do rána až pět centimetrů sněhu a stále se objevují sněhové přeháňky. Silničáři doporučují opatrnost, i na hlavních tazích tam může ležet vrstva rozbředlého sněhu. Na silnicích nižších tříd v horských oblastech je vrstva ujetého sněhu a mohou se tvořit vyjeté koleje. Sněžilo jen v horách, v nižších polohách jsou silnice většinou jen holé a mokré.

silnice zima
Archivní foto

V kraji je dnes ráno většinou zataženo, teploty se pohybují od minus dvou do čtyř stupňů nad nulou. Podle údajů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se vítr uklidnil, většinou ani v nárazech nepřesahuje 30 kilometrů v hodině. Podobné počasí by mělo vydržet celý den, teploty vystoupají nejvýše k pěti stupňům nad nulou, na horách jen těsně nad nulu. Většinou bude pršet, v polohách nad 500 metrů nad mořem budou srážky přecházet ve sněžení.

čtk