Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V kraji je už 22 nakažených koronavirem. Dva případy jsou ze Semilska, dva z Liberecka

25. 03. 2020 | 22:00

AKTUALIZOVÁNO: Aktuálně je v Libereckém kraji už 22 pozitivních případů nakažení koronavirem, 10 lidí je v karanténě nařízené KHS, nové případy se vyskytly na Semilsku - v Turnově a Jilemnici a dva v libereckém okrese. Dvacátý druhý případ onemocnění COVID-19 je žena, ročník 1990, z okresu Liberec. Vrátila se z lyžařského pobytu v Rakousku a Švýcarsku. Po návratu pobývala v karanténě a průběh onemocnění má lehký průběh.

coronavirus-4947210 960 720
ilustrační foto

Během středy tak přibyly čtyři případy, dva jsou z okresu Semily, dva z okresu Liberec. Jeden z pacientů byl v kontaktu s již pozitivním rodinným příslušníkem. Další byl v kontaktu se synem, který se vrátil z lyžování ve Francii. Poslední pacientka se rovněž nakazila při lyžování v Rakousku a Švýcarsku.

Michael Canov, senátor za Liberecko a starosta Chrastavy, na facebooku oznámil, že jeden z případů z Liberecka se nalézá v Chrastavě. Osoba ale po návratu z ciziny byla v karanténě s minimem kontaktů.

fb, lo