Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V létě se na Liberecku uskuteční dva tábory pro děti z Česka, Polska a Ukrajiny

17. 04. 2023 | 5:43

V létě budou na Liberecku dva týdenní pobytové tábory pro děti z Česka, Polska a Ukrajiny. Konají se jako součást česko-polského projektu "Jsme s vámi – společně pro Ukrajinu" a pro děti bude zdarma. Pro každou národnost je na obou táborech vyhrazeno po deseti místech, na každém tak bude 30 dětí. ČTK o tom informoval mluvčí kraje Jan Mikulička.

lukostrelba
archivní ilustrační foto

Tábory pořádá kraj ve spolupráci s příspěvkovou organizací STŘEVLIK, české děti se na ně budou moci začít hlásit od 19. dubna. Krajský radní Jiří Ulvr (Starostové pro Liberecký kraj) míní, že díky poznávání nových jazyků, zvyků a pohledů na svět se děti učí být otevřenější a chápavější. "Vystoupí ze své sociální bubliny a poznají svět nezprostředkovaně, sami za sebe. Tím, že se snaží se svými zahraničními kamarády domluvit, třeba i takzvaně rukama-nohama, skvěle trénují své komunikační dovednosti," dodal Ulvr.

Tábory jsou určené pro děti ve věku od osmi do 13 let. První turnus bude od 10. do 15. července v areálu STŘEVLIKu v Oldřichově v Hájích a nese téma Trosečníci. "Účastníci se ocitnou v kůži ztroskotanců a v divoké horské přírodě si budou moci vyzkoušet první pomoc, pochopit důležitost spolupráce, osvojit si zálesácké dovednosti, prohloubit znalosti o přírodě a především – dožít se záchrany," uvedl Mikulička.

Druhý tábor - табор - OBÓZ se uskuteční od 21. do 26. srpna v areálu STŘEVLIKu v ubytovně Jizera v Hejnicích. "Jeho podtitul zní Toulky za poznáním přírody. Děti čeká týden plný her, zážitků, tvoření a poznávání přírody podhůří Jizerských hor," dodal Mikulička.

čtk