Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Libereckém kraji je 135 potvrzených případů COVID-19, o dva víc než včera

03. 04. 2020 | 9:40

V Libereckém kraji stoupl počet potvrzených případů onemocnění COVID-19 na 135, vyplývá z informací, které dnes ráno aktualizovalo ministerstvo zdravotnictví (MZCR). Je to o dva případy víc, než uvedlo ministerstvo ve čtvrtek odpoledne. Stav osmi pacientů vyžaduje hospitalizaci, sedm jich leží na infekčním oddělení, jeden na ARO, řekl dnes ČTK mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář. Podle hygieniků se zatím dva pacienti z Jablonecka uzdravili, nikdo nezemřel.

coronavirus-4947210 960 720
ilustrační foto

V celém Česku bylo ráno 3869 potvrzených případů onemocnění novým koronavirem. V Libereckém kraji je podle krajské hygienické stanice nejvíc potvrzených případů onemocnění COVID-19 na Jablonecku a Liberecku, kde je už přes 100 nemocných. Nejméně pozitivních testů mají na Českolipsku. Hygienici v kraji zatím nechali testovat 1655 lidí, v 67 případech nařídili karanténu. U dalších stovek lidí rozhodli o karanténě praktičtí lékaři.

V Libereckém kraji nyní fungují odběrová místa v Liberci, Jilemnici, České Lípě a Jablonci nad Nisou. V kraji jezdí ještě dvě odběrové sanitky. Už od pondělí 6. dubna by se podle hejtmana Martina Půty (Starostové pro Liberecký kraj) měl i Liberecký kraj zapojit do takzvané inteligentní karantény, na níž by se měli podílet i liberečtí vojenští chemici. Testy zatím zpracovává jen laboratoř liberecké nemocnice, v neděli by se měla zapojit i laboratoř druhé krajské nemocnice v České Lípě.

čtk