Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Libereckém kraji je po večerní aktualizaci 140 potvrzených případů COVID-19, o sedm víc než ráno

03. 04. 2020 | 19:26

V Libereckém kraji stoupl počet potvrzených případů onemocnění COVID-19 na 140, vyplývá z informací, které dnes navečer aktualizovalo ministerstvo zdravotnictví (MZCR). Od čtvrtečního podvečera tak přibylo sedm případů. Stav osmi pacientů vyžaduje hospitalizaci, sedm jich leží na infekčním oddělení, jeden na ARO, řekl dnes ČTK mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář. Podle hygieniků se zatím dva pacienti z Jablonecka uzdravili, nikdo nezemřel.

rouškyZZSroušky
archivní ilustraační foto

K 17:25 bylo v celém Česku 4091 potvrzených případů onemocnění novým koronavirem. V Libereckém kraji je podle krajské hygienické stanice nejvíc potvrzených případů onemocnění COVID-19 na Jablonecku a Liberecku, kde je už přes 100 nemocných. Nejméně pozitivních testů mají na Českolipsku. Hygienici v kraji zatím nechali testovat 1655 lidí, v 67 případech nařídili karanténu. U dalších stovek lidí rozhodli o karanténě praktičtí lékaři.

V Libereckém kraji fungují odběrová místa v Liberci, Jilemnici, České Lípě a Jablonci nad Nisou. Tam je ode dneška na jiném místě. "Nachází se v červeném stanu na parkovišti vedle interního pavilonu," uvedla mluvčí jablonecké nemocnice Petra Hybnerová. Ke stanu se dá přímo přijet autem. "Testováni jsou pouze zájemci, které doporučil praktický lékař nebo epidemiolog, a zároveň jim objednal v nemocnici čas," dodala. V kraji jezdí ještě dvě odběrové sanitky. Testy zatím zpracovává jen laboratoř liberecké nemocnice. Hejtman Martin Půta (SLK) dnes uvedl, že příští úterý by se měla zapojit i laboratoř druhé krajské nemocnice v České Lípě.

čtk